WORKSHOPS EN EVENEMENTEN

Het hele jaar door worden er verschillende workshops en evenementen georganiseerd met uiteenlopende thema’s. Van seizoensthema’s zoals winter ski-, zomer beach-, herfst loop en lente steptrainingen tot specifieke thema’s zoals 55+ weerbaarheids-, yoga&run-, core stability en wellnessball trainingen.Heeft u wensen en/of ideeën voor een leuke workshop of evenement, laat het ons weten.

Hieronder volgen onze aankomende workshops/evenementen.

 

WORKSHOP STOELYOGA

Startdatum: 6 april t/m 11 mei 2018
Dag/tijd: Vrijdag 11:00-12:00

Wat ís Stoelyoga?

Stoelyoga is géén aparte yogastroming, het zijn vooral yogahoudingen van de mat vertaald naar een stoel. Bij stoelyoga worden alle houdingen op en rond de stoel uitgevoerd. Bij staande oefeningen wordt de stoel vaak gebruikt als steun bij balansoefeningen of als hulpmiddel om een houding te vergemakkelijken of juist te intensiveren.

Hoe ziet een Stoelyoga les eruit?

Een les bestaat uit ontspannings- en ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, versterkende oefeningen, lichaamshoudingen, concentratietechnieken en meditatie.

Voor wie geschikt?

Stoelyoga is voor iedereen, hoewel het vooral voor ouderen en fysiek beperkten uitermate geschikt is. Beweging levert een belangrijke bijdrage tot het behoud van lichamelijke en geestelijke fitheid op leeftijd. Stoelyoga is een fijne en veilige manier om te blijven bewegen tot op zeer hoge leeftijd en intussen leer je je lichaamsgrenzen accepteren. Stoelyoga maakt niet alleen het lichaam fitter, ook de geest wordt kalmer door de rustgevende adem- en meditatie oefeningen.

Benodigdheden:

Comfortabele sportkleding/schoeisel en een handdoek.

Voor meer info: 0320 – 22 71 49

Stability ball foto 2

WORKSHOP STABILLITY BALL TRAINING

Startdatum: Niet bekend

Binnen de lessen staat de stabillity ball (ook wel wellness ball genoemd) centraal. Voor elke deelnemer is er een bal beschikbaar. Met deze bal doe je verschillende spierversterkende oefeningen voor de grote spiergroepen zoals je borst/rug/buik en beenspieren, maar ook voor de kleine spiergroepen zoals je stabiliteit spieren. De hele les  wordt op muziek uitgevoerd. Er word gestart met een warming-up in een simpele aerobicsvorm, waarna de spiergroepen worden getraind met behulp van de bal, een matje en soms ook gewichtjes. De les wordt afgesloten met ontspanningsoefeningen.

Benodigheden:
Comfortabele sportkleding/schoeisel en een handoek.

WORKSHOP O’KIDS

Startdatum: Eind februari 2018

Workshop O’Kids is een programma speciaal voor kinderen met overgewicht en/of te weinig beweging. Het is een leuk en afwisselend programma voor kinderen van 6 tot 15 jaar. Bewegen is leuk en nóg leuker als je het samen doet!

Tijdens de trainingen worden ze begeleid door een vaste instructeur en een diëtiste.
De adviezen van de diëtiste hebben als doel om de kinderen meer bewust te maken van een gezondere levensstijl. Deze adviezen worden uit de basisverzekering vergoed.

Voor O’Kids hebben wij een speciaal fitness abonnement van €17,50 per maand.
Er zijn 2 trainingen in de week en een aantal meetmomenten per jaar.

Bent u aanvullend verzekerd, dan kan het zijn dat dit programma in aanmerking komt voor vergoeding uit uw aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Neem gerust contact met ons op, dan zoeken wij voor u uit of dit in uw situatie mogelijk is.

Voor meer info: 0320 – 22 71 49

O Kids, trainingsprogramma voor kinderen vanaf 6 jaar in Lelystad