Yoga therapie

Waarin verschilt Yoga therapie van “gewoon” Yoga?

De yoga therapie les is een groepsles net als een “gewone” yoga les, waarin alle basiselementen van Yoga voorkomen [ademhaling, lichamelijke oefening (asana’s) en concentratie (meditatie)]. Alle deelnemers doen veelal dezelfde oefeningen, echter kan de docent tijdens de les individueel andere oefeningen voordragen die gericht zijn op de persoonlijke situatie van het betreffende individu. Zie het als een stukje personal training binnen de groepsles.

yoga therapie5

Naamloos

Individuele aandacht binnen de groep

Tijdens de Yoga therapie les wordt er aandacht besteed aan de individuele klachten die een deelnemer mogelijk heeft. Personen met medische klachten zoals: rugproblemen, hoofdpijn, hoge bloeddruk, artritis, burn out, slapeloosheid, diabetes en overige stressgerelateerde aandoeningen worden extra begeleid en krijgen specifieke oefeningen voorgedragen die gericht zijn op hun situatie. Zo kan men gericht werken aan volledig herstel ofwel vermindering van deze klachten.

Personal Yoga Sessies

Wilt u nog intensiever werken aan het verbeteren van uw persoonlijke situatie, dan kan u met de docent Surajit Das een persoonlijke afspraak maken voor een personal yoga sessie. Hierin krijgt u één op één begeleiding waarin alle aandacht gaat naar uw inwendige welzijn. Surajit begeleidt u niet alleen tijdens deze personal sessie, maar zorgt er ook voor dat u oefeningen voor thuis mee krijgt, zodat u (zo nodig) dagelijks kunt werken aan uw klachten. Samen werken aan een betere kwaliteit van leven is het motto.

Naamloos