Wat is dry needling?

Dry Needling richt zich op de behandeling van (meestal al langer bestaande) spierklachten. In die spieren wordt gezocht naar spierverhardingen, die vaak drukpijnlijk zijn en aanvoelen als een plaatselijke verdikking in een spierstreng. Met Dry Needling worden deze spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne niet snijdende acupunctuurnaald. Indien noodzakelijk worden ook de huid en botvlies met specifieke Dry Needling technieken behandeld.

AANMELDEN

Hoe voelt de behandeling aan?

Als de spierverharding aangeprikt wordt kan het zijn dat de spier kort aanspant. Dat gaat zo snel, dat u meestal even schrikt en soms kan dat wat pijnlijk aanvoelen. Daarentegen is Drukpuntmassage i.p.v Dry Needling over het algemeen pijnlijker. Na deze schokjes ontspant de spier zich vrijwel direct. U kunt bewegingen beter uitvoeren en meestal direct zonder de bekende pijn.

AANMELDEN

Is Dry Needling hetzelfde als klassieke acupunctuur?

Bij klassieke acupunctuur worden vaak meerdere naalden in het lichaam geprikt, die daar enige tijd in blijven zitten. Bij Dry Needling wordt meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend de spier wordt behandeld. Bij klassieke acupunctuur wordt gewerkt vanuit een energetisch concept om de energiestroom te kunnen beïnvloeden. Bij Dry Needling richten we ons vooral op spierverhardingen en is de verklaring van het effect ervan niet gebaseerd op “energie” reguleren, maar op basis van fysiologie en biochemische processen.

AANMELDEN

Op welke klachten kan dry needling toegepast worden?

– Pijn ter plekke in een spier met of zonder uitstraling

– Bewegingsbeperkingen en /of stijfheid van gewrichten

– Verminderde kracht bij aanspannen van de spier

– Pijnklachten zoals hoofdpijn, lage rugklachten, tennis– of

golfers elleboog, kuit en bovenbeenklachten

 

Een aantal van deze klachten zult u wel herkennen. Vaak gaan deze klachten vanzelf weer weg, maar als dit lang blijft hangen kan behandeling wenselijk zijn.

AANMELDEN