EPTE® Therapie bij (chronische) peesklachten 

Heeft u (langdurig) spier- of peesklachten?
Blijft u last houden van pijn bij bewegen? Of komen de klachten steeds terug? Heeft u wellicht al therapie gehad zonder het gewenste effect? Dan kan EPTE therapie u helpen!
Succesvolle resultaten worden vaak al bereikt na slechts enkele behandelingen. Zelf bij al maanden bestaande chronische peesproblemen.
Fysiotherapeut Jaap Witte is speciaal voor EPTE opgeleid. Vraag gerust om advies en de behandelmogelijkheden. EPTE therapie wordt vergoed uit uw aanvullende ziektekosten verzekering.

Wat is EPTE® therapie?

Echogeleide Percutane Electrolyse (EPTE) is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten.

EPTE therapie is ontwikkeld in Spanje en wordt veelvuldig en succesvol toegepast bij matig en slecht herstellende letsels. Veelal bij topsporters, recreatieve sporters en bij overbelastings-letsels. De EPTE behandeling heeft als doel om de vicieuze cirkel van pijn te doorbreken en wordt altijd ondersteund met een speciaal trainingsprogramma om uw spieren en pezen weer sterker, gezonder en beter belastbaar te maken.

Heeft u langdurig één van deze klachten?
– Pijn net onder de knieschijf, aan de kniepees (jumpersknee)
– Pijn aan de achillespees
– Chronische elleboogpijn
– Chronische schouderpijn
– Hielspoor
Dan kan EPTE therapie voor u een oplossing zijn!

Een speciaal opgeleide spier-pees expert kan jou helpen met een effectieve combinatie van therapievormen, zoals bijvoorbeeld EPTE gecombineerd met oefeningen om de pees weer goed belastbaar te maken.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
Er wordt op het behandelgebied contactgel aangebracht. Met behulp van echografie kan de therapeut nauwkeurig zien wat de juiste locatie is om het dunne naaldje in te brengen. U kan meekijken naar het echobeeld.

De huid wordt eerst gedesinfecteerd voordat er geprikt wordt. Daarna wordt er met behulp van het EPTE apparaat gedurende 1-2 minuten een hele lichte elektrische stroom toegediend. Dit zet een aantal ‘lichaamseigen’ fysiologische reactie in gang die het herstel bevorderen.

Het prikken kan licht gevoelig zijn. De behandeling zelf wordt meestal niet als pijnlijk ervaren, soms is het kortdurend ‘oncomfortabel’.

De EPTE behandeling wordt altijd gecombineerd met oefenvormen om de belastbaarheid en het natuurlijk herstel van de pees te bevorderen.

Voordelen van EPTE® therapie
– Behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie
– Nauwkeurige behandeling onder echografische controle, direct op de locatie van het letsel.
– Kortdurende behandeling van 1-2 minuten per sessie. Daarna zijn er weinig tot geen beperkingen voor uw normale dagelijkse activiteiten.
– De behandeling is nagenoeg pijnvrij
– Na 4 tot 6 behandelingen melden patiënten in de meeste gevallen al een duidelijke pijnvermindering op zelfs volledig pijnvrij herstel.
– Weinig neveneffecten. Soms ervaart de patiënt gedurende 1-2 dagen een beurs gevoel, dit is een normale na-reactie. Er zijn verder geen negatieve bijwerkingen bekend.