“WEER IN BALANS”- herstel na kanker

De behandelingen van kanker is achter de rug: operatie, chemotherapie, radiotherapie. Maar uw conditie en belastbaarheid zijn nog onder de maat. U voelt u nog regelmatig moe en wil graag uw kracht en conditie verbeteren, zodat u weer met plezier kunt functioneren.

Ons revalidatieprogramma “WEER IN BALANS”/ Herstel na kanker biedt u de mogelijkheid om onder leiding van een ervaren fysiotherapeut uw conditie en kracht te verbeteren. Ook is er aandacht voor ontspanningsoefeningen en oefeningen om soepel te worden. U leert hoeveel u aan kunt, naar uw lichaam te luisteren en hoe u uw belastbaarheid kunt opbouwen.

Hoe ziet dit programma eruit?

Na een intake: een gesprek en een aantal testen, wordt door de fysiotherapeut een programma op maat gemaakt en gaat u 2x per week een uur sporten onder begeleiding van de fysiotherapeut in een kleine groep of individueel.

Na drie maanden wordt er geëvalueerd: opnieuw getest en gemeten en wordt er gekeken of u uw doel heeft bereikt. Over het algemeen zijn belastbaarheid en conditie dusdanig verbeterd dat u zelfstandig verder kunt.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Aanmelden kan telefonisch of online. Er zal dan een eerste afspraak worden gemaakt voor een individuele intake. Een verwijskaart van uw behandelend arts of huisarts is noodzakelijk. Het weer in balansprogramma is een fysiotherapeutische behandeling.

Heeft u een basisverzekering met een van de volgende extra verzekeringen, basisplusmodule, 1 of meer sterren verzekerd dan vergoed Achmea deze behandelingen zonder dat het eigen risico wordt aangesproken.

De fysiotherapeuten die het “WEER IN BALANS”-programma verzorgen zijn Esther van Eeuwen, Ilja den Drijver, Adriana Flipsen, Roelof Wakker en Margo Pureveen. Zij zijn gespecialiseerd in oncologische fysiotherapie en oedeembehandeling en revalidatie en hebben o.a. een nascholing tot cursusleider “Herstel en balans” gevolgd.