Waarom medisch fitness

Helaas zijn er ziektes en aandoeningen die de kwaliteit van leven sterk beïnvloeden. Om deze kwaliteit van leven te verbeteren is bewegen in een veilige omgeving essentieel. Veel mensen durven door hun beperkingen niet te gaan bewegen, waardoor klachten niet zullen verminderen of verdwijnen. Medisch fitness zorgt ervoor dat u veilig kunt bewegen en leert u hoe u kunt omgaan met uw ziektebeeld en klachten of hoe u terugval kunt voorkomen. Centra Plaza neemt u aan de hand en begeleidt u naar een duurzame, zelfstandige gezonde leefstijl.

Het medisch fitness traject

Afhankelijk van de mate van uw belastbaarheid en het verloop van uw klachten wordt door onze professional bepaalt welk traject voor u geschikt is. In een uitvoerige intake wordt er goed geluisterd en gekeken naar uw persoonlijke situatie. Zo kunt u vol vertrouwen starten met de weg naar verbetering in kwaliteit van leven.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

Zorgverzekeraars zien ook in dat het van belang is dat u ondersteunt wordt in het realiseren van een duurzaam gezonde leefstijl, wat landelijk zal resulteren in een verlaging van de zorgkosten, maar bovenal wat uw kwaliteit van leven zal verbeteren. De mate van vergoeding hangt af de door u afgesloten (aanvullende) verzekering. Onze beweegdeskundigen zoeken voor u uit ( informeren zo nodig bij de zorgverzekeraar) in hoeverre u voor vergoeding in aanmerking komt.