Obesitas Beweegprogramma ’s Centra Plaza

Met het obesitas beweegprogramma helpen wij u om uw leefstijl in groepsverband zodanig aan te passen dat u op een gezonde manier kunt afvallen. Daarnaast zorgen we dat u plezier krijgt en behoudt in bewegen en sterk genoeg bent om deze nieuwe actieve levensstijl voort te zetten. In het programma wordt rekening gehouden met uw individueel belasting niveau.

Wat is obesitas en wat zijn de gevolgen?

Obesitas staat voor ernstig overgewicht en is een ziekte. Deze ziekte is chronisch. Dit houdt in dat obesitas een levenslang probleem is, waarvoor er getraind moet worden voor nieuwe levensstijl. Overgewicht kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten zoals diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, aandoeningen van de inwendige organen en skeletafwijkingen, maar ook tot verkorting van de levensverwachting.

Voor wie is het obesitas programma?

Het beweegprogramma obesitas is bedoeld voor alle mensen met Obesitas. Deelnemen aan het programma kan met verwijzing van uw huisarts of specialist.

Vergoeding van het programma.

Het obesitas beweegprogramma is (gedeeltelijk) verzekerd binnen de aanvullende ziektekosten verzekering. U betaalt daarover geen eigen risico. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Doel van het bewegingsprogramma?

Is het laten integreren van gezond gedrag binnen dagelijkse activiteiten, afvallen, opbouwen van belasting en belastbaarheid zodat u meer kracht en uithoudingsvermogen heeft in uw dagelijkse bezigheden.

Binnen het bewegingsprogramma wordt gekeken naar factoren die van invloed kunnen zijn op (on)gezond gedrag, naar methode die effectief aangewend kunnen worden om dit ongezond gedrag te veranderen en gezond gedrag te behouden. Dit wordt bereikt in samenwerking met beweegdeskundigen en diëtisten.

Wat houd het obesitas programma in?

Gedurende 3-6 maanden traint u twee maal per week bij Centra Plaza onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut/beweegdeskundige. Afvallen is niet het enige doel; Spierkrachtopbouw, verbetering van de conditie en het veranderen van het eet- en beweegpatroon. Samengevat het terugkeren van een actieve gezonde levensstijl.

Voor de eerste training plaatsvindt, wordt een uitgebreide fittest en intake afgenomen. Dit wordt gedaan om een goede indruk van uw situatie te krijgen en om te achterhalen hoe u hiermee omgaat. De fittest wordt periodiek herhaalt om uw voortgang te monitoren. Tevens krijgt u periodiek voedingsvoorlichting van onze orthomoleculair diëtist. Afsluitend worden de resultaten geëvalueerd en krijgt u een adviesgesprek over de wijze van voortzetten van uw actieve gezonde leefstijl.